Teknoloji

Ücretsiz Yazı Fontu Bulma Siteleri (2024)

Yazı fontu içerikleriniz, paylaşımlarınız için önemli bir detaydır. Çünkü bir yazının okunabilirliği, yazı içeren bir görselin dikkat çekici bir fonta sahip olması okunma oranını artırmak gibi konularda size avantaj sağlar. Artık Arial gibi klasik yazı fontları tercih edilmek istenmeyebiliyor. Bu gibi durumlarda içeriklerinize farklılık katacak ücretsiz yazı fontu bulma siteleri için yazımızı okumaya devam edin. Aşağıda listelenen ücretsiz yazı fontu bulma siteleri sizi bu konuda gayet iyi yönlendirecektir.

Kullanabileceğiniz çeşitli yazı fontları için bir liste oluşturalım;

Google Fonts

Google fonts, bu listemizde en başı çekecek derecede profesyonelliğe sahiptir. Çünkü birçok alternatifine göre daha fazla yazı stilleri daha fazla dil seçeneği sunmaktadır.  135 dil seçeneği ve +1300 yazı fontu içerir. Ayrıca açık kaynaklı katalogları sayesinde kolaylıkla sitenize yerleştirebileceğiniz kodu alıp ya da direkt yazı fontlarını cihazınıza indirebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz yazı fontlarını da önizleyerek, ihtiyacınıza uyacak bir yazı fontunu elde edebilirsiniz.

Google fonts, her şeyden öncelikli bir konu olan hız ve kolay kullanım için CDN ile fontları kolayca web sitenize yerleştirebilirsiniz.

Font Squirrel

Font squirrel, yazı fontlerı için ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz sitelerden biridir. Yüksek kaliteye sahip yazı fontları bulabilirsiniz. Ücretsiz ve çok çeşitli font sunmasının yanında farklı araçları da bulunması sebebiyle modern bir yazı fontu sitesidir. Mesela bir görseldeki, ekran görüntüsündeki yazı fontunu çok beğendiniz diyelim; yüzlerce font arasından bu yazı tipini bulmak oldukça zor bir iştir. Fakat Font Squirrel buna çözüm sunan bir araca sahip. Hazır bir görseli yükleyip orada kullanılmış yazı stilini kolaylıkla bulma imkanı verir.

Font Squirrel’i ticari kullanım amaçlarınız için de kullanabilirsiniz. Yüzlerce yazı fontu bulunan bu siteye üye olarak kendinize özel yeni bir yazı fontu bile oluşturabilirsiniz.

Dafont

Dafont, en köklü en eski bedava yazı tipleri bulabileceğiniz kaynaklardan biridir. Sitesinde 60.000’den fazla yazı tipi bulun. Bu kadar geniş bir yelpazeye sahip bir sistem içinde aranan bir şeyin kolayca bulunabilmesi için de yine geniş bir kategorilendirmeye sahiptir. Çizgi roman, şablon, retro gibi alt kategorilerin yanı sıra noel, paskalya gibi birçok temaya da sahiptir. Dafont da önizleme aracına sahiptir. Son eklenen yazı tiplerinden birini seçip yukarıdaki kutuya önizlemek istediğiniz metni yazarak bu aracı kullanabilirsiniz. Beğendiğiniz bir fontu üyelik gerekmeden direkt indirebilirsiniz.

FontSpace

FontSpace, 92.000’den fazla ücretsiz yazı stillerinin bulunduğu sitelerden biridir. İncelikle tasarlayacağınız bir görselde çok önemsediğiniz yazı stilini bulabilmeniz için iyi tercihler arasındadır. Boyutunu, stilini, rengini kategoriden seçtiğiniz taktirde size geniş bir font yelpazesi sunulacaktır. Özellikle de üyelik gerekmeden beğendiniz fontu kullanabilirsiniz. Siteye girip free fonts yazın ve istediğiniz texti girerek yazı fontları arasından en çok beğendiğinizi bulun. Kolaylıkla indirin ve kullanın.

Behance

Behance, dünyadaki çok başarılı bazı tasarımcıların çalışmalarını sergiledikleri bir yazı tipi sitesidir. Ücretsiz yazı stilleri olarak arama yaptığınızda birçok çeşit ile karşılaşacaksınız. Eğer sosyal medya postları, logolar gibi işlemleriniz için yazı sitillerine ihtiyacınız varsa bu siteden verim alacaksınız.

Ücretsiz Yazı Fontu Bulma Siteleri (2022)

Urban Fonts

Urban Fonts da kullanılabilecek ücretsiz yazı stil sitelerinden biridir. Hatta Dafont’un da modern halidir demek yanlış olmaz. Kategorilendirme yaparak istediğiniz yazı stilini bulabilirsiniz. İstediğiniz fonta ulaştıktan sonra kolayca indirip güzel bir çalışma çıkarabilirsiniz.

Fontstruct

Fontstruct, bedava yazı stilleri bulabileceğiniz canlı sitelerden biridir. Canlıdan kast ettiğimiz durum ise kullanıcıların yazı stilleri düzenleyip, bunları başka kullanıcıların indirip kullanabilmesi için bunu sitede sunabileceğidir. Bu sebeple git gide artan bir yazı stil çeşitliliğine sahiptir.

Dribbble

Dribble için Behance’in popüler olmayan versiyonudur denebilir. popülerliği daha çok UI tasarımcıları arasındadır. Bu sebeple de oldukça geniş bir yazı stili kütüphanesi bulunmaktadır. Sayfaya girip sağ üst taraftaki arama kısmına ücretsiz yazı fontları ya da free fonts yazın ve beğendiğiniz fontu kolaylıkla indirerek kullanın.

 

Yazı fontları ile alaka yukarıda listelediğimiz ücretsiz sitelerden faydalanarak farklı çalışmalar yapabilirsiniz. Yukarıdaki sitelerden hemen hemen hepsinde ücretsiz yazı fontlarına ulaşmak için arama alanlarına free fonts ya da ücretsiz yazı stilleri yazmanız gerekir.