Dijital Pazarlama

SEO Nedir, Ne İşe Yarar?

SEO açılımı, “arama motoru optimizasyonu” anlamına gelir. İngilizce karşılığı olarak ise  Search Engine Optimization,  kelimelerinin kısaltılmış halidir. Basit bir ifadeyle, siteniz ile alakalı aramalar için arama motorlarında görünürlüğünü artırmaktır. Sayfalarınızın arama sonuçları görünürlüğü ne kadar yüksek olursa, dikkat çekme ve potansiyel ve mevcut müşterileri işletmenize çekme olasılığınız o kadar artar.

Neden Önemlidir?

Sosyal medya, ücretli reklamcılık,  ve diğer platformlar web sitelerine trafik oluşturabilirken, organik trafiğin çoğu arama motorları tarafından yönlendirilir.  Her gün milyarlarca arama çevrimiçi yapılıyor. Bu, muazzam miktarda, trafik anlamına gelmektedir.

  1. SEO’nun en önemli işlevlerinden biri görünürlüğü artırmaktır, bu da potansiyel müşterilerin sunmanız gereken bir şeyi aradıklarında sizi bulmalarını kolaylaştırmak anlamına gelir. Görünürlük doğrudan sıralamanızla ilgilidir. Seo sıra ile direkt bağlantılıdır.
  2. Doğru seo optimizasyonu  web sitesinin kullanıcı kullanılabilirliğini geliştirir.
  3. Kullanıcıların arama motorlarına güvenmesi ve kullanıcının aradığı anahtar kelimeler için üst sıralarda yer alması web sitesinin güvenililirliğini arttırmaktadır.
  4. Web sitenizin sosyal medya tanıtımları için de iyidir. Web sitenizi Google veya diğer arama motorlarında üst sralarda, bulan kişilerin sitenizi; Facebook, Instagram , Twitter veya diğer sosyal medya araçlarında tanıtma olasılığı daha yüksektir.
  5. Sizi rekabette öne geçirebilir. İki web sitesi aynı şeyi satıyorsa, seo uyumlu web sitesi daha fazla müşteriye sahip olması ve daha fazla satış yapma olasılığı daha yüksektir.

Web Sitenizde SEO Yapmanın Faydaları

  • SEO optimizasyonu, ücretli reklamlara kıyasla düşük maliyetlidir. Organik SEO nispeten düşük maliyetlidir. Sadece zamana ihtiyacınız vardır.
  • Daha yüksek marka güvenilirliği ve otoritesi oluşturur. Birçok kişi Google gibi arama motorlarına girdiklerinde bir anahtar kelime veya arama terimi için gördükleri ilk arama sonucuna güvenir. Kişiler, Google gibi arama motorlarında üst sıralarda gördükleri şirketleri itibarlı olarak görüyorlar. Yani web siteniz güvenilebilecek bir marka haline gelir.
  • Çoğu insan, arama motorlarının ilk sayfasından sonra ki sayfaya asla gitmez. Arama sonuçlarının 2. sayfasına en son ne zaman gittiniz? Bu, web siteniz Google’ın veya diğer arama motorlarının ilk sayfasında yer almıyorsa, potansiyel tıklamaları ve genel organik marka bilinirliğini kaçırdığınız anlamına gelir. Arama motoru sonuçlarının ilk sayfasında olarak, sürekli organik ziyaretçiye sahip olmuş oluyorsunuz.
  • Rakiplerinizden bazılarının halihazırda seo çalışması yapmış olduklarının ve bundan tam anlamıyla yararlandığını bilmeniz gerekir. Bu nedenle, rakipleriniz Google’da üst sıralarda sıralanıyor ise, seo teknikleri ile onları yakalamaya çalışmalısınız.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için burayı tıklayın